неделя, 29 май 2011 г.

Едно момче свири на цигулка

 
Преди две години една приятелка ми препоръча корейска драма.Тъй като не съм любител на сериалите, доста време се колебах дали да гледам въпросния. Бях убеден, че няма да ми хареса, но все пак любопитството надделя, най-вече защото вярвах на вкуса на тази приятелка. Една вечер седнах пред компютъра и пуснах първа серия. Не знам какво разбирате под понятието "културен шок", но аз изпаднах точно в това състояние. Не веднага, не в първите кадри, а някъде по средата на първа серия. По време на сцената, в която едно момче свири на цигулка в парка на училището. Ако не беше тази сцена, едва ли щях да изгледам целия сериал. Да не говорим за това да стана фен на корейски драми. Но се случи точно това. Благодарение на Ким Хьон Джунг открих един нов свят - света на източно азиатските драми и филми. До този момент имах съвсем погрешно мнение за хората от Източна Азия. И аз като повечето европейци си мислех, че те изглеждат почти еднакво. Колко много съм се заблуждавал. Но да се върнем към моята първа корейска любов.



Ким Хьон Джунг е момче израснало в обикновено корейско семейство. Но това, което го отличава от повечето му връстници е фактът, че той има мечта. Още от дете мечтае да стане певец и музикант и е готов на всичко за реализирането на мечтата си. Работи от седем годишен и спестява пари за тази цел. В тинейджърска възраст бяга от дома си за да работи и печели пари. Тези пари той спестява фанатично, лишавайки се от много неща. Но дори и малък, щом имаш ясна цел в живота и силна мотивация, можеш да постигнеш толкова много. Колко много? Ами много много. Мен например ме озадачи факта, че едно дете може да спести почти 80000 долара. Това е огромна сума пари. Не знам дали ги е използвал за постигане на това, което иска, но мечтата му става реалност. Първо като лидер на момчешката група SS501 и след това с участието си в сериала "Момчетата цветя" /Boys Before Flowers/. Ролята на Джи Хо сънбе го изстрелва директно на върха.

Но Ким Хьон Джунг не е избран случайно за тази роля. В момента на кастинга той участва в много популярното лайф шоу на една от корейските телевизии наречено "Ние се оженихме". Почти няма човек в Южна Корея, който да не харесва двойката - той си партнира в шоуто с известната певица Хуанг Бо. Двамата са на път да спечелят голямата награда, но напускат шоуто заради конфликт в графиците на заснемане на "Момчетата цветя".
През 2008 година с гласуване по Интернет в рамките на Сеулския международен фестивал за драма наградата за най-популярен актьор печели Лий Джун Ки. Тогава това става с рекордните 5 милиона гласа. През 2009 година същия Лий Джун Ки, като миналогодишен победител, на церемонията по награждаването трябва да връчи наградата на новия победител. А новият победител е Ким Хьон Джунг и ако за 2008 година рекорда гласове е бил 5 милиона, то през 2009 година Хьон Джунг печели 25 милиона гласа. Това вече е безспорен триумф.
За съжаление актьорът-певец не може лично да получи наградата, защото по това време се намира в болница в Япония, болен от грип. Но Ким Хьон Джунг вече е признат за една от най-големите звезди на Южна Корея. За него казват, че усмивката му може да освети цяла стая. Не само изключително привлекателен, но и много умен, той може да задържи вниманието на многохилядна аудитория за часове. Не изпитва смущение както пред камерата, така и на сцената. За него са еднакво важни и актьорската и певческата кариера. На въпроса кое от двете предпочита, той отговаря, че е все едно да го попитат кого обича повече - майка си или баща си.
Достатъчно млад, за да има дълъг творчески път пред себе си, Хьон Джунг вече е завладял сърцата на милиони фенове по цял свят. Затова остава само да му пожелаем: Файтинг, сънбе!

1 коментар:

  1. Hi Margo...

    Nice post on Hyun Joong... Our Boy...

    Adorable, Perfect, Unique, Gorgeous!!! are some of many adjectives to describe who is Kim Hyun Joong. Boys Over Flowers is my favorite drama of all time for Ji Hoo...Like you say, after We Got Married and BOF Hyun Joong takes over the hearts of millions of people around the world.
    As evidence of this was the million of people that watched in few hours Playful Kiss youtube vesion a phenomenon never seen before ...it was international news!!!

    Great and lovely son, loyal friend, hard worker,enterprising, responsible and honest guy, amazing talent and charisma... He is today one of the most important figures of the new korean wave ... fascinating hayllu star!!!!

    Hugs, Anabel

    ОтговорИзтриване